Mendo (LIga B) toonde zich zaterdagavond te sterk voor nationale beloftenploeg van  TopSport Volleybalschool Vilvoorde. Het werd een droge 3-0.

Zaterdagavond stond in de Liga B de wedstrijd Mendo Booischot - TSV Vilvoorde (nationale jeugdlichting 1999-2001 )op het programma.

De ploeg van coach Dominique Baeyens nam een blitzstart en dwong de mannen van Mendo in de achtervolging. Het duurde tot de 1ste TTO vooraleer de thuisploeg wakker geschud werd maar bij de 2de TTO hadden ze de achterstand omgebogen in een 16-13 voorsprong. Door een combinatie van puik verdedigingswerk, goed draaiende side out en krachtige aanvallen haalde Mendo toch nog vrij makkelijk de 1ste set binnen met 25-20.

Knieblessure Wout Van Dyck

Pieter Gielen viel in voor Wout Van Dyck (knieblessure na een ongelukkig contact met een ploegmaat) en zette met een ace  direct de tendens van de 2de set. De bezoekers lieten zich op teveel persoonlijke fouten betrappen en ze waren niet opgewassen tegen het aanvallend geweld van Joren Appels.

Bij 24-20 verloren onze mannen eventjes hun concentratie en lieten ze de bezoekers gevaarlijk dichtbij komen. Ruben Duwaerts stelde net op tijd orde op zaken en maakte de set uit met het kleinste verschil.  (8-5, 16-14 en 25-23).

Zesde plaats

Mendo bleef ook in de 3de set geconcentreerd en gretig spelen en gaf zijn tegenstanders geen kans meer om echt in de wedstrijd te komen. Ze haalden vlot de 1ste winst van het seizoen binnen en komen zo op een gedeelde 6de plaats in de rangschikking van de Liga B.